Zimski korenčkov pesto
Ste vedeli, da lahko korenčkovo perje uporabite tudi za pesto? V sodelovanju s Terezo Poljanič smo za vas tokrat pripravili zimski pesto, v katerem ne najdete sveže bazilike, ampak peteršilj, kodrolistni ohrovt in korenčkovo perje, ki je polno vitaminov C, K ter kalija. Zimski pesto postrežete tako, da ga zmešate s slastnimi testeninami.
SESTAVINE:
250 g testenin
šop korenčkovega perja
šop peteršilja
ena pest kodrolistnega ohrovta ali špinače
80 g parmezana
50 g popečenih pinjol (po želji)
60 ml olivnega olja
1 strok česna
sok polovice limone
ščepec soli in popra
Najprej zavremo vodo in jo solimo. Kodrolistni ohrovt kuhamo okoli 3 minute, ga precedimo in ga dodamo v multipraktik s korenčkovim perjem, peteršiljem, naribanim parmezanom, pinjolami (če jih imamo), česnom ter olivnim oljem. Zmiksamo do gladkega, poskusimo in solimo ter popramo.
Vodo zavremo in skuhamo testenine po navodilih. Ko so »al dente« jih precedimo in shranimo kozarec vode, v kateri so se kuhale. Testenine prelijemo s pestom in malo vode po potrebi. Premešamo in serviramo s parmezanom.
Dober tek!