Višnjev klafuti
S Terezo Poljanič pečemo višnjev »clafoutis« oziroma klafuti. To značilno francosko jajčno sladico, ki je neverjetno preprosta za pripravo, na mizah francoskih družin najdemo že od 19. stoletja. Lahko se pripravi tudi z drugim sadjem, a naravnost odlična je z višnjami, češnjami ali malinami, ki so trenutno v sezoni. Sladica je zelo enostavna in hitra za pripravo, saj je sestavljena le iz jajčne vaniljeve kreme in višenj, po svoji strukturi pa malce spominja na puding.
Sestavine
- 3 jajca
- 90 g kokosovega sladkorja
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 240 ml rastlinskega mleka
- 50 g bele pirine moke ali 70 g mletih mandljev
- 200 g izkoščičenih višenj
Priprava
Potrebujemo 3 jajca, ki jih stepamo s kokosovim sladkorjem. Dodamo še vanilijev ekstrakt in pirino moko ter premešamo. Zalijemo z rastlinskim mlekom in ponovno premešamo. Višnje položimo na dno pomaščenega pekača in prelijemo z jajčno maso. Pečemo 40 minut na 180 stopinj Celzija.
Postrežemo s Tereza's Choice sladoledom Strawberry Cheesecake.
Dober tek!