Šparglji s špinačno omako in poletna solatka
V sodelovanju s Terezo Poljanič tokrat pripravljamo okusni jedi, ki vam bosta polepšali poletne večere, saj bosta s polnostjo okusa navdušili vaše brbončice. Preverite, kako gredo skupaj šparglji, paradižniki in breskev.
SESTAVINE
Šparglji s špinačno omako
200 g špargljev
2 rumenjaka
ščepec soli
ščepec popra
200 ml olja (navadnega ali olivnega)
1 žlica kisa ali limoninega soka
večja pest drobtin
večja pest špinače
Najprej se lotimo priprave špinačne »mayo« omake. Z metlico zmešamo rumenjaka s soljo. Zelo počasi začnemo dodajati olje. Ko porabimo olje, dodamo še limonin sok in poper. Špinačo nato 2 minuti kuhamo v vreli vodi in jo hitro ohladimo v ledeni vodi (to bo ohranilo zeleno bravo). Omako v blenderju zmiksamo s špinačo.
Šparglje na olju popražimo in jih posolimo. Prelijemo jih s špinačno omako ter popraženimi drobtinami. Serviramo še toplo.
Paradižnikova solata z burato in breskvijo
100 g različnih vrst paradižnikov
pest češenj
1 breskev
200 g burrate
pest pistacij
Preliv
½ šalotke
50 ml vinskega kisa ali balzamika
1 žlica medu
100 ml olivnega olja
1 česen
1 pest bazilike
sol in poper po okusu
1 čili
PRIPRAVA
Najprej pripravimo preliv. Zmešamo vse sestavine, razen olja in bazilike. Olje dodajamo na koncu počasneje. Dodamo še narezano baziliko, par listov pa prihranimo za končno okrasitev jedi.
Paradižnike, češnje in breskev narežemo, solimo in popramo ter pustimo, da se vse skupaj marinira v lastnem soku vsaj 15 minut. Nazadnje vse prestavimo na servirni krožnik in prelijemo s šalotkinim prelivom. Po vrhu dodamo narezane pistacije, burrato in par listov bazilike.
Pa dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE