Španska jajčka z domačo enostavno solato s tahinijevim prelivom
V sodelovanju s Terezo Poljanič pripravljamo ne le okusne sladice, ampak tudi pripravljene v izjemnem okolju. Tereza rada ustvarja v objemu narave in tokrat je pripravila okusno in zdravo jed pa čeprav je imela na voljo le en kuhalnik, eno posodo, en nož in eno ponev.
SESTAVINE
Španska jajčka
Nariban ali narezan paradižnik
1 čebula (po želji)
1 čajna žlička sladke paprike
ščepec soli
ščepec popra
4 jajca
2 žlici španskega namaza Mojo, ajvarja ali harisse (pekoča čilijeva pasta)
Solata
100 g vodne kreše
100 g kodrolistnega ohrovta
pest zelene solate
2 datlja
200 g kuhane čičerike
1 granatno jabolko (po želji)
Preliv
3 jušne žlice limoninega soka
4 jušne žlice tahinija
1 čajna žlička gorčice
sol
2 žlici vode ali grškega jogurta
poper
PRIPRAVA
Najprej pripravimo solato. Vse sestavine narežemo in jih damo v skledo. Dodamo še čičeriko in granatno jabolko ter narezane datlje. Preliv zmiksamo v manjši skledi, prelijemo čez solato in dobro premešamo.
Za pripravo španskih jajčk najprej narežemo čebulo. Popražimo jo na ponvi, dodamo nariban ali narezan paradižnik, podušimo, da izpari vsa voda, solimo, popramo, začinimo s sladko papriko v prahu, dodamo pikanten namaz Mojo (lahko tudi Harriso ali ajvar) in vse skupaj dobro premešamo. V omako ubijemo jajca in jih razžvrkljamo, lahko pa jih pustimo tudi na oko, pokrijemo z pokrovom in pustimo, da zakrknejo. Postrežemo.
Pa dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE