Slasten mlečni riž iz ostankov riža
V kuhinji se nam pogosto zgodi, da nam pri pripravi obrokov ostanejo nekatera živila, ki pa jih lahko že z malo domišljije koristno porabimo za pripravo novih jedi. V sodelovanju s Terezo Poljanič ne samo da kuhamo in pečemo same slastne jedi, zmanjšamo tudi količino zavržene hrane in s tem tudi prihranimo. Tokrat smo pripravili zajtrk, in sicer odličen in zelo enostaven mlečni riž z mangom, brez rafiniranega sladkorja in mlečnih izdelkov.
SESTAVINE:
200 g okroglozrnatega riža (100 g če je riž že kuhan)
400 g kokosovega mleka
1 limeta
1 mango
ščep soli
črni sezam ali kumina
agava ali med
PRIPRAVA:
Riž 20 minut kuhamo v 200 ml osoljene vode. Na koncu dodamo kokosovo mleko in kuhamo še 5 minut.
Pustimo, da riž vpije mleko, dodamo limetino lupinico in serviramo z mangom, agavo in po želji črnim sezamom ali kumino.
Pa dober tek!