Rožnata sladica
Tereza Poljanič je za vas ustvarila novo, svežo rožnato sladico. Subtilen okus rožne vode s pridihom sveže popraženih lešnikov naredi tortico popolno! Pecivo je brezglutensko in brez mlečnih izdelkov – prava poletna sladica.
Sestavine za 5 oseb
Lešnikovo pecivo
- 3/4 skodelice/120 g riževe moke
- 1/2 skodelice/50 g mletih lešnikov
- ščepec soli
- 1 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 3/4 skodelice/135 g kokosovega sladkorja
- 1/4 skodelice/55 g kokosovega olja (sobna temperatura)
- 3 jajca, sobna temperatura
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1/2 skodelice/120 ml mandljevega mleka
- 1 čajna žlička rožne vode (po želji)
Chia gozdni sadeži
- 1 skodelica gozdnih sadežev (katerekoli vrste)
- 1 jedilna žlica medu ali javorjev sirup
- 1 jedilna žlica limoninega soka
- ščep kardamoma
- 3 jedilne žlice chia semen
Jogurtova glazura
- 250 g kokosovega jogurta
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 3 jedilne žlice chia gozdnih sadežev
Segrejte pečico na 180° C in pripravite dva tortna oboda premera 23 cm s peki papirjem. V skledi zmešajte riževo moko, lešnike in sol. V drugi skledi z električnim mešalnikom zmešajte kokosovo olje in kokosov sladkor, dodajte jajca, počasi mešajte. Nato dodajte vanilijev ekstrakt, mleko in rožno vodo ter ponovno mešajte. Počasi dodajajte mešanico suhih sestavin. Razdelite testo enakomerno v dva tortna modela. Pecite 20–25 minut. Popolnoma ohladite in pustite počivati.
Chia gozdni sadeži
Postavite vse sestavine razen chia semen v ponev in na manjšem ognju mešajte 10–15 minut. Nato dodajte chia semena, premešajte in pustite na strani.
Jogurtova glazura
V veliki skledi zmešajte vse sestavine in pustite na strani.
Sestavimo torto
Prvo plast biskvita premažite s približno tremi žlicami jogurtove glazure, dodajte polovico chia gozdnih sadežev. Na vrh postavite drugi del biskvita in ponovite postopek. Okrasite z lističi vrtnic in po želji posipajte z borovnicami v prahu.
Dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE