Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Portugalsko jabolčno pecivo

V sodelovanju s Terezo Poljanič kuhamo in pečemo same slastne jedi. Tokrat smo raziskovali predvsem portugalski svet sladic, v katerih je veliko jajc, ki sladicam dajo izrazito rumeno barvo. Preberite, kako nastane poezija okusov.

Brez Naslova 900 600 Pik 2

SESTAVINE:

3 jabolka

sok in naribana lupinica ene limone

120 g masla sobne temperature

120 g kokosovega sladkorja

3 jajca

3 žlice kozje skute ali mleka

190 g pirine moke

2 čajni žlički pecilnega praška

ščepec soli

3 žlice vina Port (tipično portugalsko vino) ali ruma

PRIPRAVA:

Jabolka olupimo, razpolovimo in jih drobno narežemo ter pazimo, da se vsaka polovica drži sredice. Maslu v posodi primešamo sladkor in drugo za drugim dodamo jajca. Nazadnje dodamo limonin sok, naribano limonino lupinico in vino Port ali rum.

V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. To mešanico na koncu počasi dodajamo v posodo z maslom in ostalimi sestavinami.

Nekje na polovici dodamo še skuto ali mleko in nadaljujemo z dodajanjem moke.

Testo postrgamo v pekač za pecivo (22 cm) in dodamo jabolka. Po želji posipamo z malo sladkorja.

Pečico vključimo na 175 stopinj in pečemo 30 do 40 minut.

Serviramo še toplo. 

Pa dober tek!

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Nasveti