Pirino slivovo pecivo
Z vami delimo enostaven recept za slastno poletno sladico. Pri njej se vam po peki ne bo zgodilo, da bi bili preutrujeni za pokušino peciva. Pirino slivovo pecivo je hitro pripravljeno in popolnoma prilagodljivo sezoni – če nimate sliv, uporabite češnje, marelice, hruške, jagode ali pa borovnice.
Čas priprave: 20 min
Čas peke: 35 min
Sestavine (za 8 ljudi)
- 3 jajca
- 125 g kokosovega sladkorja
- 200 g jogurta
- 125 ml olivnega olja
- 250 g pirine moke
- 2 čajni žlički cimeta in pomarančne lupinice
- 16 g pecilnega praška
- 300 g sliv, narezanih
Priprava
Za pirino slivovo pecivo umijte in pripravite slive. Postavite jih v manjšo skledo in posujte s štirimi jedilnimi žlicami kokosovega sladkorja in eno čajno žličko cimeta ter postavite na stran. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V večji skledi stepite jajca s sladkorjem. Dodajte olivno olje in jogurt. Ponovno premešajte. Dodajte pirino moko, pecilni prašek, cimet in pomarančno lupinico ter ponovno previdno premešajte.
Pripravite tortni obod premera 21cm ali pravokotni pekač (30cm x 16cm) in vanj zlijte maso. V manjšo skledo dodajte še kanček moke in potresite čez slive. Pomokane slive nato postavite po vrhu peciva in potresite z kokosovim sladkorjem. Pecite od 30 do 35 minut. Ko je pecivo pečeno, ga vzemite iz pečice in pustite, da se hladi vsaj pet minut. Servirajte s sladoledom.
Dober tek!