Pečeni ovseni kosmiči z domačimi slivami in slivovo marmelado
Danes že navsezgodaj pečemo v sodelovanju s Terezo Poljanič. Za zajtrk smo pripravili pecivo iz ovsenih kosmičev, po vrhu pa smo dodali domače slive in slivovo marmelado ter potresli z oreščki. Malo drugačen, a zelo slasten zajtrk, ki ga lahko serviramo z jogurtom.
Sestavine
- 80 g masla ali kokosovega olja
- 800 g ovsenih kosmičev
- 4 jušne žlice pirine moke
- 1 naribano jabolko ali hruška
- 2 jajci
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička cimeta
- ščepec soli
- 600 ml rastlinskega mleka
- 200 g sliv
- 4 žlice slivove marmelade
- velika pest mešanih semenk in oreščkov
- 4 jušne žlice javorjevega sirupa ali medu
Segrejte pečico na 180° C. V skledi premešajte ovsene kosmiče, moko, pecilni prašek, cimet in sol. V drugi skledi polovico masla premešajte z jajci, kančkom medu in mlekom. Prelijte v suhe sestavine, premešajte in na koncu dodajte naribano jabolko.
Prelijte v pripravljen pekač, po vrhu dodajte slive in slivovo marmelado. V manjši skledici premešajte oreščke s semenkami in preostalim maslom ter medom. Potresite po vrhu peciva in ga pecite okoli 30 minut.
Vzemite iz pečice in servirajte z jogurtom.
Dober tek!