Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Pečeni ovseni kosmiči z domačimi slivami in slivovo marmelado

Danes že navsezgodaj pečemo v sodelovanju s Terezo Poljanič. Za zajtrk smo pripravili pecivo iz ovsenih kosmičev, po vrhu pa smo dodali domače slive in slivovo marmelado ter potresli z oreščki. Malo drugačen, a zelo slasten zajtrk, ki ga lahko serviramo z jogurtom.

Baked Oat Cake 900

Sestavine

  • 80 g masla ali kokosovega olja
  • 800 g ovsenih kosmičev
  • 4 jušne žlice pirine moke
  • 1 naribano jabolko ali hruška
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ščepec soli
  • 600 ml rastlinskega mleka
  • 200 g sliv
  • 4 žlice slivove marmelade
  • velika pest mešanih semenk in oreščkov
  • 4 jušne žlice javorjevega sirupa ali medu

Segrejte pečico na 180° C. V skledi premešajte ovsene kosmiče, moko, pecilni prašek, cimet in sol. V drugi skledi polovico masla premešajte z jajci, kančkom medu in mlekom. Prelijte v suhe sestavine, premešajte in na koncu dodajte naribano jabolko.

Prelijte v pripravljen pekač, po vrhu dodajte slive in slivovo marmelado. V manjši skledici premešajte oreščke s semenkami in preostalim maslom ter medom. Potresite po vrhu peciva in ga pecite okoli 30 minut.

Vzemite iz pečice in servirajte z jogurtom.

Dober tek!


V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Nasveti