Maroški veganski tajine s kuskusom in tofujem
![Brez Naslova 900 600 Pik 7](https://www.vzajemna.si/img/7b4ccf14-c045-4c3a-9b83-17f04c114290/brez-naslova-900-600-pik-7.png?fm=jpg&q=80&fit=max&crop=900%2C600%2C0%2C0)
V sodelovanju s Terezo Poljanič smo tokrat pripravili okusno maroško jed tajine. Tereza na potovanju po Portugalski rada eksperimentira, kuha le v eni posodi in hkrati uživa v izzivu, kako pripraviti nekaj drugačnega in ne le klasičnih testenin, sendvičev ali zavitkov. Beseda tajine sicer izvira iz istoimenskega poimenovanja lončene posode, v kateri se ta jed kuha, zato je naša tokratna jed »kombi verzija«, v malo prilagojeni izvedbi, a še vedno odličnega okusa.
![Brez Naslova 900 600 Pik 6](https://www.vzajemna.si/img/c4e7c7fb-59bb-4fa5-b233-9a8b6421b0df/brez-naslova-900-600-pik-6.png?fm=jpg&q=80&fit=max&crop=900%2C600%2C0%2C0)
SESTAVINE
1 koromač
1 čebula
1 strok česna
2 bučki
1 korenček
400 g paradižnikove omake
200 ml rdečega vina
1 Tereza's Choice tofu Rosso
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička kumine v prahu
2 čajni žlički kurkume
2 čajni žlički paprike v prahu
šop svežega kopra in mete
1 granatno jabolko (po želji)
1 pest narezanih pistacij
200 g kuskusa
pest rozin
PRIPRAVA
Narežite čebulo in česen ter ju popražite na ponvi. Dodajte narezan koromač, bučko, korenček in začimbe. Malo popražite in nato vse skupaj zalijte z rdečim vinom in paradižnikovo omako. Pokrijte in kuhajte 20 minut. Na koncu narežite tofu in ga dodajte k omaki.
Medtem pripravite kuskus, skuhajte ga v soljeni vodi in dodajte rozine.
Tajine okrasite s svežim koprom, meto, granatnim jabolkom in pistacijami ter servirajte s kuskusom. Pa dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE