Maroški veganski tajine s kuskusom in tofujem
V sodelovanju s Terezo Poljanič smo tokrat pripravili okusno maroško jed tajine. Tereza na potovanju po Portugalski rada eksperimentira, kuha le v eni posodi in hkrati uživa v izzivu, kako pripraviti nekaj drugačnega in ne le klasičnih testenin, sendvičev ali zavitkov. Beseda tajine sicer izvira iz istoimenskega poimenovanja lončene posode, v kateri se ta jed kuha, zato je naša tokratna jed »kombi verzija«, v malo prilagojeni izvedbi, a še vedno odličnega okusa.
SESTAVINE
1 koromač
1 čebula
1 strok česna
2 bučki
1 korenček
400 g paradižnikove omake
200 ml rdečega vina
1 Tereza's Choice tofu Rosso
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička kumine v prahu
2 čajni žlički kurkume
2 čajni žlički paprike v prahu
šop svežega kopra in mete
1 granatno jabolko (po želji)
1 pest narezanih pistacij
200 g kuskusa
pest rozin
PRIPRAVA
Narežite čebulo in česen ter ju popražite na ponvi. Dodajte narezan koromač, bučko, korenček in začimbe. Malo popražite in nato vse skupaj zalijte z rdečim vinom in paradižnikovo omako. Pokrijte in kuhajte 20 minut. Na koncu narežite tofu in ga dodajte k omaki.
Medtem pripravite kuskus, skuhajte ga v soljeni vodi in dodajte rozine.
Tajine okrasite s svežim koprom, meto, granatnim jabolkom in pistacijami ter servirajte s kuskusom. Pa dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE