Mandljevi vozli s cimetom
Dnevi so krajši in hladnejši, kar pomeni, da je prišel čas za peko pregrešnih dobrot. Prav zato smo v sodelovanju s Terezo Poljanič pripravili pravo jesensko poslastico – mandljeve vozle s cimetom. Kreativni vozlički so zabavni za pripravo, poleg tega pa še zelo okusni. Polnilo lahko zamenjate tudi za slane različice in jih napolnite s špinačo, gobicami in sirom, ali pa ostanete zvesti klasiki s čokolado in lešniki.
Testo
- 80 g masla
- 45 ml mleka (uporabili smo ovseno mleko)
- 50 g kokosovega sladkorja
- 2 jajci
- 250 g bele pirine moke
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 čajna žlička instant kvasa
Nadev
- 100 g mandljevega namaza
- 30 g masla
- ščepec soli
- 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
- 2 čajni žlički cimeta v prahu
Najprej naredimo testo. V manjši posodi stopite maslo ter dodajte mleko in sladkor. Dodajte 1 jajce in 1 rumenjak ter premešajte, beljak pa prihranite, saj ga boste potrebovali za glazuro.
V večji skledi premešajte moko, sol in kvas. Tekoče sestavine vlijte k suhim in gnetite vsaj 10 minut, dokler ne dobite voljnega testa. Pokrijte s folijo in pustite, da vzhaja 1 uro in 30 minut.
Medtem pripravite nadev. V ponvi stopite maslo in dodajte mandljev namaz s sladkorjem, sol in cimet. Premešajte in pustite, da se ohladi.
Ko je testo vzhajalo, ga razvaljajte v velikosti 25 x 35 cm. Prerežite ga na polovico in eno polovico premažite z namazom ter ga z drugo polovico testa pokrijte. Ponovno nežno povaljajte in razrežite na 6 trakov. Vsak trak zavijte in ga oblikujte v vozliček. Segrejte pečico na 180° C in pustite vozle, da vzhajajo še 1 uro.
Preostali beljak zmešajte z malo vode, v zmes pomočite čopič ter premažite po vozlih. Pecite okoli 20 minut. Servirajte še tople ob čaju.
Dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE