Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Mandljevi vozli s cimetom

Dnevi so krajši in hladnejši, kar pomeni, da je prišel čas za peko pregrešnih dobrot. Prav zato smo v sodelovanju s Terezo Poljanič pripravili pravo jesensko poslastico – mandljeve vozle s cimetom. Kreativni vozlički so zabavni za pripravo, poleg tega pa še zelo okusni. Polnilo lahko zamenjate tudi za slane različice in jih napolnite s špinačo, gobicami in sirom, ali pa ostanete zvesti klasiki s čokolado in lešniki.

Almond Babka 900x600px

Testo

  • 80 g masla
  • 45 ml mleka (uporabili smo ovseno mleko)
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 2 jajci
  • 250 g bele pirine moke
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička instant kvasa

Nadev

  • 100 g mandljevega namaza
  • 30 g masla
  • ščepec soli
  • 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
  • 2 čajni žlički cimeta v prahu

Najprej naredimo testo. V manjši posodi stopite maslo ter dodajte mleko in sladkor. Dodajte 1 jajce in 1 rumenjak ter premešajte, beljak pa prihranite, saj ga boste potrebovali za glazuro.

V večji skledi premešajte moko, sol in kvas. Tekoče sestavine vlijte k suhim in gnetite vsaj 10 minut, dokler ne dobite voljnega testa. Pokrijte s folijo in pustite, da vzhaja 1 uro in 30 minut.

Medtem pripravite nadev. V ponvi stopite maslo in dodajte mandljev namaz s sladkorjem, sol in cimet. Premešajte in pustite, da se ohladi.

Ko je testo vzhajalo, ga razvaljajte v velikosti 25 x 35 cm. Prerežite ga na polovico in eno polovico premažite z namazom ter ga z drugo polovico testa pokrijte. Ponovno nežno povaljajte in razrežite na 6 trakov. Vsak trak zavijte in ga oblikujte v vozliček. Segrejte pečico na 180° C in pustite vozle, da vzhajajo še 1 uro.  

Preostali beljak zmešajte z malo vode, v zmes pomočite čopič ter premažite po vozlih. Pecite okoli 20 minut. Servirajte še tople ob čaju.

 

Dober tek!


V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

 

Nazaj na Nasveti