Lečine testenine s tofujem
V sodelovanju s Terezo Poljanič kuhamo preprosto in okusno, pa čeprav se morda sliši zapleteno. Recepti, kjer uporabimo le dve posodi, jed pa zaključimo v dvajsetih minutah, so preprosto čarobni. Brezglutenske lečine testenine s tofu sirom Tereza's Choice smo pripravljali na enem od veličastnih portugalskih klifov, postregli pa ob sončnem zahodu.
Sestavine
220 g lečinih testenin
2 žlici olivnega olja
1 srednja čebula, narezana na kocke
3 sesekljani stroki česna
400 gramov Tereza's Choice tofuja z olivami
1 čajna žlička posušenega origana
½ čajne žličke sladke paprike v prahu (ali po okusu)
700 ml paradižnikove omake
1 žlica balzamičnega kisa
1 pest zelenih oliv
1 pest kodrolistnega ohrovta
3 listke sesekljane sveže bazilike
sol in poper po okusu
nariban parmezan
Priprava
Na ogenj pristavimo velik lonec z vodo in jo dobro solimo. Počakamo, da voda zavre, nato vanjo stresemo testenine. Kuhamo jih toliko časa, kot piše na embalaži, dokler ne postanejo al dente. Medtem ko se testenine kuhajo, v drugi ponvi segrejemo olje na srednjem ognju.
Ko se olje segreje, dodamo čebulo in jo dušimo približno pet minut. Medtem jo pogosto mešamo, da postane mehka in prosojna. Dodamo česen in ga pražimo skupaj s čebulo, dokler ne zadiši. Nato dodamo origano, papriko, paradižnikovo omako, balzamični kis, kodrolistni ohrovt in zdrobljen tofu. Pražimo še približno približno 5-10 minut, da omaka nekoliko zgosti.
Nazadnje omako zmešamo s kuhanimi testeninami, olivami in baziliko ter vse skupaj kuhamo še eno minuto. Ponev odstavimo z ognja, jed pa začinimo s soljo in poprom po okusu. Sedaj nam ostane le še uživanje, zato jed hitro razdelimo na krožnike, postrežemo s parmezanom in se predamo slastnim okusom.
Pa dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE