Kremni namaz iz fete
Slasten kremni namaz, ki ga je Tereza Poljanič pripravila za nas, je dokončan v petih minutah. Je odlična ideja za hitro in enostavno predjed v vročih poletnih dneh. Narejen iz slane fete in gostega grškega jogurta se odlično poda k čipsu, krekerjem, kruhu iz droži ali sveži zelenjavi.
Sestavine
- 220 g feta sira
- 170 g grškega jogurta
- 1 strok česna
- 15 ml olivnega olja
- sol in poper
- pest češnjevih paradižnikov
- žlica medu
- 1 žlička limonine lupinice
Priprava
Pečico segrejte na 200 °C. Češnjeve paradižnike postavite na pekač, prelijte z olivnim oljem in pecite 10 minut. Medtem v multipraktiku ali blenderju mešajte feto, jogurt, limonino lupinico, sol, poper in česen, dokler ne dobite gladke zmesi. Po potrebi postrgajte po straneh, dodajte olivno olje in ponovno zmešajte. Po želji precedite namaz skozi cedilo s finimi mrežicami za bolj svilnato teksturo.
Po vrhu dodajte popečene češnjeve paradžnike in prelijte z medom.
Dober tek!