Koromačeva solatka z domačim prelivom in krutoni
Tokrat smo v sodelovanju s Terezo Poljanič pripravili svežo koromačevo solato z enostavnim prelivom in domačimi krutoni iz starega kruha.
SESTAVINE
1 koromač
200 g vodne kreše, rukole ali špinače
50 g kozjega sira
100 g starega kruha
3 Medjool datlji
pest popečenih orehov
PRIPRAVA
Najprej narežemo koromač in ga damo v skledo ter dodamo rukolo, vodno krešo ali špinačo. Dodamo še narezane orehe in kozji sir. Nato narežemo kruh in ga v ponvi prelijemo z olivnim oljem, solimo ter popražimo na srednjem ognju.
Nato sledi priprava preliva. V skledi zmešamo rumenjak, med in gorčico. Zelo počasi dolivamo olivno olje, ko dobimo željeno konsistenco pa dodamo še nariban česen, sol, poper in limonin sok po okusu.
Prelijemo po solati in nazadnje dodamo še krutone in orehe. Slastno jed serviramo in uživamo.
Pa dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE