Kimchi vaflji
Z vami delimo predlog za izjemno enostavno kosilo, ki je pripravljeno v 15 minutah. Poleg tega, da je brez glutena, je tudi prijazno za vse, ki ne jedo živalskih sestavin. Tereza Poljanič je tokrat za nas pripravila nasitno jed s sezonsko zelenjavo ter fermentiranim kimchijem*. Če nimate kimchija, ga lahko izpustite ali pa dodate kislo zelje oz. drugo zelenjavo, kot so naribane bučke (paziti je treba, da naribani zelenjavi skozi krpo iztisnemo odvečno vodo). Če v svoji kuhinji ne najdete pekača za vaflje, lahko iz mase na ponvi spečete palačinke.
SESTAVINE
- 200 g čičerikine moke
- ščepec soli
- 200 ml vode
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- 50 g kimchija (lahko tudi kislega zelja ali druge zelenjave)
*Kimchi je tradicionalna korejska priloga, pripravljena iz slane fermentirane zelenjave, običajno kitajskega zelja ali korejskih redkvic, ki jo začinijo s čilijem, mlado čebulico, česnom in ingverjem.
Kimchi narežemo in ga zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Maso pustimo stati vsaj 15 minut, da se zgosti. Pripravimo pekač za vaflje in vanj vlijemo kimchi maso. Pečemo okoli 5 minut.
Po želji serviramo s solatko, majonezo Tereza's choice, avokadom in hitro okisanimi redkvicami.
Dober tek!