Čokoladni tart pečen v ponvi
Tokrat smo v sodelovanju s Terezo Poljanič pripravili nadvse slastno in okusno slaščico, ki jo lahko pripravimo kar v ponvi. Recept nam pride nadvse prav, če ne želimo uporabiti pečice. Ker je Tereza trenutno že šest tednov nima, saj je na Tenerifu, je sprejela izziv, kako pripraviti sladico, ki bo prav tako rahla in sočna. Predstavljamo vam najbolj posrečen in enostaven čokoladni tart, narejen kar v ponvi!
SESTAVINE
Tart
2 banani
2 jajci
200 g pirine moke
150 g kokosovega sladkorja
100 ml rastlinskega mleka
60 ml olivnega olja
50 g črne čokolade
3 jušne žlice črne kave
ščepec soli
ščepec kardamoma
4 jušne žlice kakava v prahu
Čokoladna krema ganaš
100 g črne čokolade
150 ml kokosovega mleka
PRIPRAVA
Najprej zmiksamo banani z jajcema, sladkorjem, mlekom, olivnim oljem in kavo. Nato dodamo moko, kakav v prahu, kardamom in sol. Vse skupaj nežno premešamo in dodamo 50 g narezane črne čokolade. Namastimo ponev in vanjo vlijemo maso. Ponev pokrijemo in postavimo na nizek ogenj za 20 do 25 minut. Medtem pripravimo čokoladni ganaš preliv. V kozici zavremo mleko. V skledo dodamo narezano čokolado in jo prelijemo z vrelim mlekom, počakamo 2 minuti in nato premešamo.
Pa dober tek!
V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE